Page title

Επιβολή ΦΠΑ στα νοσοκομειακά έξοδα νοσηλείας

  • Χωρίς ετικέτες

Αγαπητοί Πελάτες,

Όλοι γνωρίζετε ότι η επιβολή του ΦΠΑ σε ποσοστό 11% στα νοσοκομειακά έξοδα, είναι γεγονός και αρχίζει να ισχύει από την 1η Ιουλίου του 2009.

Με δεδομένη τη διάθεση για εξυπηρέτηση και οικονομική διευκόλυνση των ασφαλισμένων μας, όλο το μέχρι σήμερα χρονικό διάστημα καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ρυθμιστεί το παραπάνω θέμα της επιβολής του ΦΠΑ στα Συμβεβλημένα και Συνεργαζόμενα Νοσοκομεία.

Έτσι λοιπόν,

· Στα Συμβεβλημένα Νοσοκομεία ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, καθώς και στο ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ του ΜΗΤΕΡΑ και στα Συνεργαζόμενα Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, οι ασφαλισμένοι κατά την έξοδό τους ΔΕΝ θα καταβάλουν το οποιοδήποτε ποσό ΦΠΑ, εκτός αυτού που θα αναλογεί στο τυχόν δικό τους μέρος εξόδων με βάση το πρόγραμμα ασφάλισης. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση συμμετοχικού προγράμματος, το συνολικό ποσό που θα πληρώσουν συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ δεν θα διαφέρει κατά μονάδα από αυτό που πλήρωναν μέχρι σήμερα

· Στα υπόλοιπα Συμβεβλημένα και Συνεργαζόμενα Νοσοκομεία, με βάση τους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων μας, ο ασφαλισμένος κατά την έξοδό του θα πληρώνει τον ΦΠΑ των εξόδων νοσηλείας και των τυχόν ειδικών υλικών.

· Στις απολογιστικές αποζημιώσεις, δηλαδή στις νοσηλείες σε μη Συμβεβλημένα και Συνεργαζόμενα Νοσοκομεία, το ποσό αποζημίωσης δεν θα περιλαμβάνει τον πάσης φύσης ΦΠΑ, τον οποίο θα επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος.

Σε κάθε περίπτωση οι προσπάθειές μας για συμφωνίες συνεχίζονται και σε περίπτωση εμπλουτισμού «της λίστας» με νοσοκομεία στα οποία οι ασφαλισμένοι δεν θα επιβαρύνονται τον ΦΠΑ, θα ενημερωθείτε άμεσα.