Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων και έκδοση επιταγών

  • Χωρίς ετικέτες

Μόνο δίγραμμες επιταγές στο όνομα του αποζημιωθέντος  θα εκδίδουν πλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες για την αποζημίωση των ασφαλισμένων τους από τροχαία σύμφωνα με το νέο νόμο για την Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων.

Έτσι δεν θα εκδίδονται, όπως παλιότερα,  οι επιταγές αυτές  και στο όνομα του δικηγόρου ,όταν ο ασφαλισμένος για την διεκδίκηση ή διεκπεραίωση της ασφαλιστικής αποζημίωσης είχε αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο.

Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές η έκδοση των δίγραμμων  επιταγών στο όνομα των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, θα γίνεται για να εξασφαλίσουν ότι οι εφορίες θα αναγνωρίζουν τις αποζημιώσεις ως έξοδο και να αποφεύγουν τυχόν αντιδράσεις των αποζημιωθέντων.

Βέβαια στην απόφαση αυτή αντιδρούν οι δικηγόροι οι οποίοι θεωρούν ότι με την ενέργεια αυτή αμφισβητείται η φερεγγυότητα τους με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ ασφαλιστών και δικηγόρων για την ερμηνεία του νόμου.

Η πλευρά των δικηγόρων υποστηρίζει ότι αν και δεν αναφέρεται στο νέο νόμο δεν καταργείται η δυνατότητα που υπήρχε στον προηγούμενο , αφού ο νέος νόμος είναι συμπλήρωση του παλαιού. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να υποστηρίζει και το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης δηλαδή ότι μπορούν να ισχύουν και τα δύο